لیست اختراعات حمیدرضا کبروی
سيستم ساخته شده، قادر است بوسيله پردازش لحظه به لحظه سيگنالهاي الكترومايوگرام عضله اي كه دچار رعشه شده است، پالسهاي تحريك الكتريكي با شدتي متناسب با شدت رعشه، به عضله مخالف (Antagonist) اعمال نمايد و به اين ترتيب رعشه ايجاد شده حول مفصل را خنثي نمايد. اين سيستم قابليت سركوب رعشه هاي وضعيت (Postural Tremor) و رعشه هاي حالت استراحت (Rest Tremor) را دارد و كابرد اصلي آن در سركوب رعشه هاي پاتولوژيكي حول مفاصل مچ دست و بازو است. اين سيستم قابل حمل است و انرژي الكتريكي آن بوسيله باتريهاي قابل شارژ تامين ميشود.
پس خوراند زيستي (بيوفيدبك) شيوه اي تكميل كننده و جايگزين براي دارو درماني است كه در آن فرد مي آموزد تا يك فعاليت بيولوژيكي ( اغلب ناخود آگاه و غير ارادي ) را با گرفتن يك فيدبك مناسب و آموزش هاي مربوطه، تحت كنترل خويش در آورد به عبارتي فرد به خود تنظيمي برسد. اطلاعات بيولوژيك ابتدا اندازه گيري مي شود (بيو) و سپس به شخص بازخورد مي گردد (فيدبك). وقتي شخص از طريق حواس متفاوت اطلاعات را دريافت كرد، مي تواند آگاهانه آن را تغيير دهد. در اصل بيوفيدبك وضعيت سلامت و عملكرد فيزيكي ، به فرد قدرت استفاده از افكار براي كنترل بدن را مي دهد. اين روش داراي مزيت هاي بسياري است كه از آن جمله به: نياز نداشتن به دارو، غير تهاجمي بودن، نياز نداشتن به پزشك بعد از جلسه هاي آموزش، نبودن هيچ عامل خارجي و ... اشاره نمود. در سيستم طراحي شده، وضعيت تعادل فرد در صفحه فرونتال لحظه به لحظه اندازه گيري مي شود و سپس اين اطلاعات مورد پردازش قرار مي گيرد. بر اين اساس يكي از فيدبك هاي ديداري يا شنيداري به فرد ارائه مي شود و فرد بيمار ترغيب مي شود تا در راستاي بهبود وضعيت تعادل خود تلاش نمايد. به عبارت ديگر سيستم ساخته شده، اين قابليت را دارد كه متناسب با وضعيت تعادلي افراد در هنگام ايستادن بدون اتكاء، بيوفيدبك مناسب ديداري و شنيداري را جهت تصحيح و بهبود انجام عملكرد مذكور، به فرد ارائه دهد و به اين ترتيب موجبات بهبود عملكرد ايستادن را در بيمار فراهم آورد. به طور دقيق تر، طرح ارائه شده مبتني بر راهكاري غيرتهاجمي موجب توانبخشي حركتي در افرادي مي شود كه داراي عضلات سالم هستند اما به دليل نقصان تكامل يا آسيب به مناطق حركتي مغز، قادر به كنترل حركتي وضعيت بدني خود نمي باشند. از قبيل افرادي كه بر اثر سكته مغزي، آتاكسي و ... برخي از قابليتهاي حركتي خود را از دست داده اند.
دستاورد حاضر، ابزار الكترومكانيكي ميراكننده لرزش است. در ابزار يك مكانيزم ميراكننده¬ تعادلي به همراه مكانيزم كنترل فعال طراحي شده است؛ به نحوي كه تعامل اين دو مكانيزم لرزش¬هايي كه فرد مبتلا به رعشه هنگام انجام فعاليت¬هاي روزمره¬ي خود با آن مواجه مي¬شود به نحو موثري كاهش مي¬دهد. در اختراع حاضر، مكانيزم كنترل فعال مسئول حفظ پايداري و انسجام كلي حركت مي-باشد، در حالي كه مكانيزم ميراكننده¬ تعادلي باعث عدم انتقال حركات غيرارادي بويژه حركات با الگوي شتاب سريع و ضربه مانند به قسمت سري ابزار كه شامل قطعه مورد كاربري فرد است، مي¬شود. در ابتدا با در دست گرفتن ابزار، مكانيزم ميراكننده¬ تعادلي لرزش را در اجزاي متصل به بدنه ميرا كرده و از انتقال آن به سري ابزار جلوگيري مي¬كند. سپس مكانيزم كنترل فعال لرزش¬هاي كوچك باقي¬مانده كه توسط حسگر اندازه¬گيري مي¬شود را به صورت خودكار در يك ساختار كنترلي حذف مي¬نمايد. دستاورد حاضر، علاوه بر اين¬كه براي هر فرد با توجه به مشخصات لرزش شخصي¬سازي مي¬شود، اطلاعات لازم براي بررسي پيشرفت بيماري را در اختيار فرد، پزشك يا سازمان¬هاي مربوطه قرار مي¬دهد. به اين ترتيب مي¬تواند در پايش بيماري¬هاي مرتبط با رعشه، تنظيم دارو، جلوگيري از پيشرفت بيماري و ارتقاء سلامت جامعه موثر واقع شود.
اختراع دستكش كاهنده رعشه هاي پاتولوژيكي مبتني بر تحريك مكانيكي اعصاب محيطي دست كه در زمينه مهندسي پزشكي و مهندسي عصبي است؛ براي حل مشكل لرزش دست كه يكي از شايع ترين علائم بيماري هاي نورولوژيكي بوده و موجب اختلال در زندگي فردي و اجتماعي افراد مي شود كاربرد دارد. در حال حاضر درمان قطعي براي اين بيماري وجود ندارد و روش هاي رايج براي كاهش اين عارضه غالباً با عوارض جانبي زيادي همراه است با اين راه حل به صورت كاملا غير تهاجمي و بدون عوارض جانبي رعشه هاي پاتولوژيكي دست بيماران كنترل و سركوب مي شود. در اين دستگاه پالس هاي تحريك مكانيكي با الگويي متناسب با رعشه، به دست بيمار اعمال مي شود و به اين ترتيب با ارسال اطلاعات مناسب به مغز، فرآيند اصلاح حركتي صورت گرفته و رعشه هاي پاتولوژيكي حول مفصل مچ دست سركوب مي گردد .اين سيستم قابل حمل بوده و انرژي الكتريكي آن به وسيله باتري هاي قابل شارژ تامين مي شود.
اين اختراع دستگاهي براي تمرين بايوفيدبك جهت كنترل و كاهش لرزش معرفي ميكند. اين دستگاه به گونه اي طراحي شده كه پرتابل، كم حجم و سبك بوده و به راحتي قابل استفاده است، به گونه اي كه استفاده كننده به راحتي ميتواند در هرجايي بدون نظارت و كمك ديگران از آن استفاده كند. در اين دستگاه از دامنه لرزش به عنوان ويژگي اي از لرزش جهت فيدبك به بيمار استفاده ميشود. براي اندازه گيري دامنه از سيستم مكانيكي و الكترونيكي در كنار هم استفاده شده است. اين سيستم به گونه اي طراحي شده است كه اندازهگيري لرزش با دقت بالا انجام ميشود. همچنين به دليل ساختار مكانيكي دستگاه، نياز نيست در هنگام اندازه گيري لرزش اندام در حالت خاصي قرار داشته باشد و اگر اندام حركات ارادي و چرخش داشته باشد نيز دامنه لرزش با دقت كافي اندازه گيري ميشود.
موارد یافت شده: 5